Cu siguranta exista foarte multe tipuri de alopecie, insa cea mai frecvent intalnita este cea de natura androgenetica, care se intalneste cel mai des la persoanele de sex masculin. In afara de androgenetica, alopecia mai poate avea legatura cu anumite disfunctii hormonale si o enzima care poarta numele de 5 alfa reductaza .
Rolul acesteia este acela de transforma testosteronul in dihidrotestosteron, acestia fiind doi hormoni importanti care circula in sange si apoi catre foliculul responsabil pentru producerea si cresterea firelor de par. In cazul in care cei doi hormoni nu functioneaza normal si nu parcurg ciclul corespunzator, implicit produc si o derglare a cresterii si caderii parului. De asemenea, un nivel foarte crescut de 5 alfa reductaza va afecta in mod evident cresterea parului, incetinind-o si creand o deficienta destul de vizibila.
Un alt mod prin care se poate pierde podoaba capilara este reprezent de calvitie sau chelie, acesta fiind temenul popular cunoscut de catre toata lumea. In aceasta situatie, parul nu mai este la fel de des, iar cresterea lui nu mai are loc. Chelia poate fi totala sau doar in anumite zone, ea fiind o forma mult mai grava si inestetica de cadere a parului, in comparatie cu alopecia.
Spunem acest lucru, deoarece in locul in care apare chelia, va avea loc o cadere totala a firelor de par, de pe zona respectiva, fara a mai exista vreo mica sansa, ca parul sa mai creasca la loc, acest lucru putand fi posibil doar cu ajutorul transplantului de par.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu